Thursday, 2 June 2016

Sindrom student




Tak kisahlah kau student kat mana, student Universiti ternama atau student kolej termahal sekali pun, mesti sindrom ni wujud dalam setiap student;


Betul tak? Hahahaha. Mohon jangan nafikan. 

Kenapa ya sindrom buat assignment last minute ni boleh ada? Dan masalahnya, sindrom tu ada kat aku juga. Hehehehe. Tak kisahlah, assignment sendiri ke atau grouping, tabiat last minute tu setia je mengekori aku dan kamu. Ecewah. 

Bagi aku, tak mengapa buat last minute, tapi biarlah hasilnya kemas dan mantap. Hehehe. Sebab ada member aku kata, "yang last minute tu kadang-kadang kerjanya dia perfect." Ok, kadang-kadang. (Tu pun kalau bernasib baiklah.) 

P/s: Sindrom buruk ni seharusnya dihalau sebelum memasuki dunia perkerjaan. 


5 comments:

  1. hahah... btol btol btol... penyakit y susah nak ubati... tapi still kne cari ubat cepat2.. bahaya penyakit ni boleh jadi parah..

    ReplyDelete
  2. sama la. hahaha awal-awal kemain sembang lebat

    ReplyDelete
  3. betul sangat. bukan time belajar je. time kerja pun elsa buat last minute hahahah berani

    ReplyDelete
  4. hahaha, memang saka yang diwariskan

    ReplyDelete
  5. tu la, sy pun sama. haha

    ReplyDelete